Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan válasszunk megfelelő fonalat?

Hogyan válasszunk megfelelő fonalat? Belépsz a kedvenc fonalboltod ajtaján és a polcokon katonás sorrendben hevernek a fonalak kisebb-nagyobb gombolyagjai. A kínálat igen széles, így nehéz dönteni. Ismerős ez az érzés? Biztos vagyok benne.

A választás sosem egyszerű, hiszen a tömegtől a szálvastagságon át egészen az árnyalatokig mindent meg kell nézni. Persze a legegyszerűbb akkor lenne, ha mindenből vehetnénk egy-egy gombolyagot. (mily' szép világ is lenne...) Azonban ez igen kevés realitást tartalmaz. Épp ezért érdeme

s lehet néhány percre magunkba szállni otthon, és átgondolni, mit is szeretnénk készíteni? Esetleg mivel szeretnénk pótolni, vagy bővíteni a készletünket?

A fonalak típusai közül én leginkább a pamutot szeretem, mert gyönyörű színei vannak, és élvezet vele dolgozni. Vásáron tapasztaltam, hogy mikor pamut és akril típusú Horgolmány van az asztalon, gyakrabban választják a pamutot, mert ránézésre sokkal szebb. Pedig az akril is kiválóan bírja a gyűrődést és a mosást egyaránt.

Aki elkezd horgolni, gyorsan rájön a tapasztalatai útján, melyik fonallal is szeret leginkább dolgozni. Én a 2-3-as méretű tűhöz megfelelőeket választom, mert ár-érték arányban az egyik legjobb megoldást jelenti, emellett számtalan szín közül válogathatok és igen egyszerű vele dolgozni.

Mi legyen otthon mindenképp?

Az alapkészletünkben mindig érdemes legalább egy gombolyagnyit az alábbiakból tartani: bézs (a testhez), fekete, fehér, piros, kék, zöld, szürke, sárga, barna.

Ezen kívül jó megoldás lehet díszítésre, ha kisebb kiszerelésű fonalakat is vásárolunk, hiszen ezekből tökéletes masnikat, virágokat, szíveket lehet készíteni, amivel a legegyszerűbb kutyus is feldobható.

Sajnos sokunk beleesik abba a hibába, hogy „hörcsögöl”, azaz felhalmozza a különböző fonalakat, amiből aztán hónapokon keresztül semmi nem készül. Amikor ezt észrevesszük magunkon, érdemes megálljt parancsolni, és abból dolgozni, amint van.

A fonalak gyönyörű színei, a textúrájuk mind mind hozzájárul ahhoz a „függőséghez”, ami szép lassan kialakulhat a kötés és horgolás lázában. De ez nem is baj, hiszen a szépség nem csak a szemünknek, hanem a lelkünknek is jó. És mindannyian tudjuk, nincs is annál jobb érzés, mint mikor megérkezik a várva várt fonalszállítmány, vagy egy nagy táska gombolyaggal jöhetünk ki kedvenc üzletünk ajtaján.

Tartalomhoz tartozó címkék: horgolás
Facebook rajongók